4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kanalizasyonlarda çöp yığını

Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Akış, tıkanan şehir kanalizasyon şebekesinde yığınla taş ve çöp yığını çıktığını belirterek, şaşırdıkları bu durumla tüm mahallelerde karşı karşıya bulunduklarını belirtti. 

Şehrin değişik mahallelerinde yapılan kanalizasyon temizleme çalışmaları ile ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Cemil Akış, Tekser mevkiinde ilginç bir durum ile karşılaştıklarını belirtti.
 
Kanalizasyon şebekesi kapaklarını açtıklarında yığınla büyük taş ve çöp yığınları ile karşılaştıklarını belirten Akış,"Tıkanma nedenini araştırdığımızda çocukların koyuların kapaklarını açarak içine taş ve çöp attıklarını öğrendik. Bu konuda vatandaşların çocuklarına sahip çıkmasını istiyoruz. Allah korusun bu kuyuları çocukların düşmesi halinde kurtulması mümkün olmayacaktır. Ekiplerimizin 3 günlük bir çalışma sonucunda tıkanan şehir şebekesini yeniden faaliyete geçirmiştir. Bu defa çocukların kaldıramayacağı büyük kapaklar yaparak kanalizasyon kuyularının üzerine koyacağız. Birçok mahallede bu tür sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Ayrıca Bağlar, Kıran ve Yeni Mahallede yeni kanalizasyon şebekesi döşeme çalışmalarımız da devam ediyor. Mahalle sakinlerinden isteğimiz çocuklarını kanalizasyon şebekesi kuyularından uzak tutmalarıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?