2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kapalı cezaevinde moral gecesi

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kapalı Cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla düzenlediği müzik ve tiyatro etkinliği büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 250 yakın tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevinde Hakkari Tiyatro Topluluğu, Gurup Sümbül Avesta, Sanatçı Hamit Çoroh sahne aldı. Etkinliğe Hadise'nin şarkısı eşliğinde çok iyi dans eden tiyatrocu Bekir Yeşilgöz damgasını vurdu. Kıvrak danslarıyla ortalığı kasıp geçen tiyatrocuya mahkumlarda alkışlarla destek verdiler. Sahneye çıkan tiyatrocu Bedrihan Ege ve beraberindeki oyuncu arkadaşları ise bir birinden güzel skeçlerle mahkumlara neşeli dakikalar geçirdiler. Yörenin önlü ses sanatçısı Hamit Çoroh ile Gurup Sümbül Avesta ekibi ise, bir birinden güzel Kürtçe ve Türkçe türküler seslendirerek mahkûmları coşturdu. Bazı mahkumlar alkışlarla müziğe destek verirken bazılarının duygulanması ise dikkatlerden kaçmadı.

Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, etkinliği destek verenlere teşekkür ederek bu tür etkinliklerin katlanarak devam edeceğini belirtti. Yavuz, gazeteci Senar Yıldız'a katkısından dolayı bir teşekkür belgesi ile ödüllendirirken, Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Naim Kazandıoğlu' na ise bir plaket verdi. Etkinlikte ayrıca daha önce değişik etkinliklerde başarı gösteren tutuklu ve hükümlülere ise belgeleri verildi.

Etkinliği, Cezaevi Savcısı Ferruh Hasdemir, Cezaevi Müdürü Duran Altuntop, Cezaevi 2. Müdürü Yusuf Fidanoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Osman Gürdal ile hükümlü ve tutuklular izledi.

Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri ise, cezaevinde verdikleri faaliyetler ile ilgili basın mensuplarına bir bilgi notu verdiler. Açıklamada,"Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'muzda bulunan hükümlü ve tutukluların tahliye olduktan sonra meslek edinmek ve eğitimlerine devam etmek amacıyla 2008 yılı içersinde Türk halk oyunları, bilgisayar işletmeciliği, elektrik tesisatçılığı, aşçılık, ağaç işleri, arıcılık, sığır besiciliği, koyunculuk, satranç, 1 ve 2. kademe okuma yazma kursları, bağlama ve dart gibi mesleki, kültürel ve sportif dallarında toplam 244 hükümlü ve tutuklu belge almıştır. Kurumumuzda açık öğretime 9, ÖSS sınavlarını 10, açık öğretim lisesine 15, açık ilköğretim okuluna 42 öğrenci devam etmektedir. ÖSS sınavlarına hazırlanan öğrenciler için Hakkari'nin özel dershanelerinde çalışmalarını sağlamak amacıyla kaynak sağlanmıştır. Şuanda halen devam eden bilgisayar işletmeciliği, ağaç işleri, sığır besiciliği, elektrik tesisatçılığı, aşçı yardımcılığı, satranç, 1. kademe okuma yazma 6 ve 2. okuma yazma tarih kursu ve Dart kursları olmak üzere 122 hükümlü ve tutuklu kursiyerin eğitimi sürmektedir.
Kurumumuzda her ay periyodik olarak hükümlü ve tutukluların motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla bilgi yarışmaları, münazaralar, konferanslar, şiir ve makale yarışmaları, müzik şölenleri, tiyatro gösterileri, anma günleri, spor turnuvaları ve belge törenleri düzenlenmektedir" denildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?