27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kar altında bir poşetlik umut

Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü tarafından dar gelirli ailelere yapılan gıda yardımı, kar yaşı altında gerçekleştirildi. İzdihama dönüşen yardım için polis devreye girdi.

Sabah saatlerinde Dağgöl Mahallesi çevre yolunda dağıtılan yardımları denetlemeye gelen Vali Erdoğan Gürbüz, kendi elleriyle dar gelirli ailelere yardım dağıttı. Kar yağışının sürmesine rağmen saatlerce kuyrukta bekleyen ailelerin sayıların çoğalması üzerine yardım yerine gelen polisler kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

İçinde yağ, şeker, pirinç, mercimek ve temizlik maddelerinin bulunduğu 28 kiloluk yardım paketlerini çuvallara doldurup sırtlayan çocuklar ve yaşlılar kar yağışına rağmen yaya olarak evlerinin yolunu tuttu.

Vali Erdoğan Gürbüz, Kurban Bayramı’ndan önce vatandaşlara SYDV bünyesinde bin 750 paket gıda yardımı yapacaklarını söyledi. Daha önce de 8 bin kişiye kömür yardımı dağıttığını belirten Gürbüz, 2004 yılı itibarıyla il sınırları içerisinde 875 milyarlık giyecek yiyecek ve kömür yardımı yaptıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 14:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?