2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kar gitti sıra buzda

Hakkari'de kar yağışının dinmesiyle birlikte şehirdeki cadde ve sokaklar ile köy ve mezra yollarının ulaşıma açılmasının ardından karla mücadele ekiplerinin bu defa buzla mücadele çalışmaları başlattığı bildirildi.

İl Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri, bir süre önce yoğun kar yağışına sahne olan il ve ilçelerde kapanan 130 köy ile 337 mezra yolunu yeniden ulaşıma açıldığını belirttiler. Havaların iyi gitmesini fırsat bilerek yaptıkları geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda köy ve mezra yollarını kısa sürede açtıklarını anlatan yetkililer, fırtına ve yeni yağışlar yüzünden bazı yolların yeniden kapanabileceğini söylediler.

Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Akış ise şehrin değişik cadde ve sokaklarında iş makinelerinin yardımıyla 5 gün süren karla mücadele çalışmasında tonlarca kar yığını şehir dışına çıkarttıklarını belirtti. Karla mücadele çalışmasının bitmesiyle birlikte bu defa buzla mücadele çalışması başlattıklarını ifade eden Akış, "Araç trafiğini tehlikeye sokan, yayaların geçmekte zorlandığı caddelerde iş makineleri desteğinde buzları kaldırma çalışması başlattık" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 11:36:42
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 11:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?