3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Kar hayatı felç etti

Hakkari merkez ve ilçelerinde 2 gündür süren yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Birçok köy ve mezra yolu ulaşıma kapanırken Karayolları Şefliği ve Köye Hizmet Götürme Birliği ekipleri yol açma çalışmalarını güçlükle sürüyor.


Yüksekova-Şemdinli karayolunun Haruna ve Esendere-Yüksekova karayolunun Dilezi geçidinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Karayolları ekipleri buzlanan yolda temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürürken Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yolların kapanması nedeniyle birçok öğrencinin bugün ders başı yapamadığını bildirdi.
Öte yandan Yüksekova ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan İnanlı köyü mevkiinde direklerin devrilmesi sonucu yaşanan elektrik kesintisinin 3 gün süreceği bildirildi. Tedaş Müdürü İsmail Özdemir, aşırı fırtına ve buz yükü nedeniyle galvanizli demir direklerin devrildiğini belirterek Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile bağlılarına 3 gün boyunca elektrik verilemeyeceğini belirtti. Çalışmaların yoğun fırtına nedeniyle aralıklarla sürdürüldüğünü bildiren Özdemir, ilçesinin bir bölümüne enerji vermek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek vatandaşlardan kaçak kullanmamalarını rica etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 17:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?