2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kar işsizlerin geçim kapısı oldu

Hakkari'de etkili olan kar yağışının ardından hayatını tehlikeye atan işsiz vatandaşlar, 15 TL karşılığında yüksek binaların çatılarına çıkarak biriken karları temizliyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca köy ve mezra yolunun kapandığı Hakkari'de şehir içindeki kar kalınlığı ise 45 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışına en çok kendisi gibi işsiz olanları sevindirdiğini belirten evli ve 2 çocuk babası Cemil Tekçe, yüksek binalara çıkmanın çok tehlikeli olduğunu ancak geçimlerini sağlamak için başka çaresinin olmadığını söyledi.

Bina sahipleriyle anlaşarak çatı temizlediğini belirten Tekçe, kışta olsa iş bulmanın sevinci içerisinde olduğunu belirtti. Tekçe, "Yüksek katlı binalarının teras ve çatı temizleyerek geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz. Bunun dışında odun kırıyorum, odun çekiyorum. Ne iş varsa yapıyorum. İşsiz olduğum için günlük geçimimizi böyle sağlıyorum. Çarşı içindeki 4 ayrı çatıyı temizledim. 20 ile 15 TL arasında teras katları ve çatı temizliyorum. Ailemin geçimini ne iş varsa yaparak sağlıyorum. Ayda 250 TL elime geçiyor. Bu tehlikeli işleri yapmama rağmen hayat sigortam bile yok. Mecbur olup tehlikeli yerlerde çalışıyorum. Bir ara binada ayağım kaydı, çok
şükür kendimi toparlayarak kurtuldum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 17:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?