4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kar tünelinde sazlı sözlü eğlence

Hakkari'de iş yerinin önünde yaptığı 4 metrelik kardan adamın altına açtığı tünelde çay yudumlayan bir esnaf, eline sazını alarak arkadaşlarına ve yolda geçen vatandaşlara küçük bir konser verdi.

Caddede geçen bazı vatandaşlar ise tünelin içinde oturan esnafın fotoğraflarını cep telefonu ile görüntüleyip okuduğu şarkıları alkışladılar.

Yoğun kar yağışı Hakkari'de birçok alanda yaşamı olumsuz etkilerden, bu durumdan zevk almaya çalışan vatandaşlar da ilginç şeyler yapıyorlar. Hakkari'de kar bol olunca Altay Caddesi'nde çayevi işletmeciliğini yapan Ramazan Tur isimli esnaf, işyerinin önünde tünel yaptı. Tünele yerleştirdiği piknik tüpü üzerinde çay yapan, eline aldığı kitabı bir süre okuduktan sonra kıvamına gelen çayını içmeye başlayan Tur, daha sonra eline sazını alarak türkü söylemeye başladı. Şarkıları büyük bir dikkatle dinleyip alkışlayan vatandaşlar, tünelin içindeki esnafın küçük konserini cep telefonlarına çektiler.

Ramazan Tur isimli esnaf, yoğun kar yağışına sahne olan Hakkari'de yollar kapandığı için vatandaşlar dışarı çıkamadığı için esnaf arkadaşlarımla birlikte bir kardan adam yaparak altını ise tünel yaptığını belirtti. Tur,"Tünelin içinde çay yaparak içtik. Hava soğuk elime sazımı alarak esnaf arkadaşlarım bir müzik ziyafeti verdim" dedi.

Bazı esnaflar ise, arkadaşlarıyla birlikte kardan tünel yaparak hoşça zaman geçirdiklerini belirttiler. Esnaflar,"Kar yağdığı zaman tünel ve kardan adam yaparız. İş olmadığı için yaptığımız kar tünellerin içinde çay yaparak dertleşiriz. Sesi güzel olanlar ise şarkılar okur. Arkadaşımız dertli dertli şarkı okuyor, biz de onu dinliyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 13:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?