2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kar üstünde antrenman

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Atletizm Takımı, karla kaplı sahada günde 8 kilometre koşarak yapılacak olan Atletizm İl Birinciliği yarışmasına hazırlanıyor.

Hakkari Atletizm Takımı'nda yer alan sporcular, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında yapılması planlanan Yaş Grupları Atletizm İl Birinciliği yarışmasına hazırlanıyor. Yarışmaya, 95-96 ile 97-98 yaş grupları ile kız ve erkek kategorilerinde katılacak olan sporcular, antrenör Fatih Besi nezaretinde karla kaplı Şehir Stadyumu'nda günde 1,5 saat antrenman yaparak 5 ile 8 kilometre arasında koşuyor. Nisan ayında yapılması düşünülen yarışma sonucu guruplarında dereceye girecek sporcular, bölgelerarası atletizm yarışmalarına katılarak Hakkari'yi temsil edecek. Burada da dereceye giren sporcuların daha sonra yapılacak olan Türkiye şampiyonası finallerine katılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan sporculardan Yavuz ve Hacer Aydoğdu ile Selam Ediş, soğuk havaya rağmen Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında yapılacak olan Atletizm İl Birinciliği yarışmasına hazırlandıklarını belirtti. Karla kaplı sahada günde 1,5 saat antrenman yaparak yaklaşık 8 kilometre koştuklarını belirten sporcular, "Zor şartlarda da olsa burada hem sağlığımız için hem de yarışmalara katılmak için antrenman yapıyoruz. Yarışmada dereceye girerek ilimizi bölgelerarası atletizm yarışmasında temsil etmek için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 10:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?