2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kar yağışı altında basın açıklaması

YÜKSEKOVA'DA KAR YAĞIŞI ALTINDA BASIN AÇIKLAMASI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde TÜM-BEL-SEN ve Genel-İş Sendikası şubeleri tarafından kar yağışı altında düzenlenen açıklamayla son zamanlardaki operasyonlar kınandı.

TÜM-BEL-SEN ve Genel-İş Sendikası Yüksekova Şubeleri'ne üye bir grup, Yüksekova Belediyesi önünde bir araya geldi. BDP'li Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Vahit Şahinoğlu, İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve muhtarların da destek verdiği basın açıklamasını, iki sendika adına Tahir Tekinalp okudu. AK Parti'nin demokratik açılım diye başlattığı ve kamuoyunda büyük beklenti oluşturan sürecin demokrasi saldırılarına dönüştürüldüğünü öne süren

Tekinalp, "Toplum genelinde, başta Kürt sorunu olmak üzere ülkemizin kangren haline gelmiş temel sorunlarının çözümüne dair boy vermeye başlayan umutlar, hayal kırıklığına dönüştü. Türkiye'nin başındaki isimler duygusallık maskesi altında inkar ve imha politikasını ısrarla sürdürüyor. Söyleme gelince anaların gözyaşlarını, diyalogu, çözümü dilinden düşürmeyen AK Parti hükümeti, iş uygulamaya gelince operasyonlar, gözaltılar, coplu, gazlı saldırılar ve kurşunlardan geri durmuyor" iddialarında bulundu.

Tekinalp, halkın oylarıyla iktidar olan AK Parti'nin bir yandan halkın umut ve beklentilerini taşırken, diğer yandan da askeri ve siyasi operasyonları sürdürerek bu umut ve beklentileri boşa çıkardığını iddia etti. Tekinalp, "Bunun için bir an önce emek, demokrasi, özgürlük ve barış taleplerinin dillendirildiği demokratik siyaset zeminin oluşmasını sağlayacak somut adımlar atılmalı ve operasyonlara son verilerek gözaltına alınanlar ve tutuklananlar bir an önce serbest bırakılmalıdır. Bu temelde başta

belediye başkanları olmak üzere tutuklananlar serbest bırakılıncaya; milletvekilleri, halkımız ve siyasi partiler üzerindeki baskı, tehdit ve operasyonlar sonlandırılıncaya kadar demokratik eylemlerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

YÜKSEKOVA'DA KAR YAĞIŞI ALTINDA BASIN AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 16:32:05
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 16:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?