4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kar yağışı etkisini sürdürüyor

Hakkari'de, günlerder etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle il genelinde 130 köy ve bu köylere bağlı 377 mezra yolunun tamamı ile Hakkari-Şırnak ve Hakkari-Çukurca karayolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi. 

Hakkari'de etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, şehir merkezinde kar kalınlığı 96 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 2.5 metreye ulaştı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari İl Özel İdare Genel Sekreteri Süleyman Kaya, kar yağışı sebebiyle il ve ilçelerdeki 130 köy ile bu köylere bağlı 377 mezra yolunun tamamen ulaşıma kapalı bulunduğunu belirtti. Halen etkili olan kar yağışı ve çığ tehlikesi sebebiyle herhangi bir çalışma yapamadıklarını belirten Kaya, "Kar yağışının etkisini kaybetmesi ile çalışmalarımıza başlayarak, köy yollarını açmaya çalışacağız. Ancak şu anda yoğun kar ve çığ tehlikesi nedeniyle her hangi bir çalışma yapamıyoruz" dedi. 

Karayolları 114. Şube Şefliği'nden alınan bilgiye göre ise, kar yağışı ve çevre dağlardan inen çığlar sonucu Hakkari-Şırnak ve Çukurca İlçesi karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Ulaşıma kapanan karayollarının biran önce açılması için karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi. 

Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürü Sefer kaçmaz da, son yağışlarla birlikte kar kalınlığının il merkezinde 96 santimetreye ulaştığını belirterek, yağışların yarın sabah saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdi. 

Öte yandan Hakkari Belediye Başkanlığı ekiplerinin de ulaşıma kapanan 11 mahalle yolu ile şehir merkezindeki cadde ve sokakları ulaşıma açmak için çalışmalara başladığı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 15:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?