3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Kar yağışı etkisini sürdürüyor

Hakkari'de yoğun kar yağışı etkisini sürdürürken il ve ilçelerde 82 köy yolu ile 89 mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Hakkari'nin il ve ilçelerine bu yıl beklenen yağışın olmaması üzerine yaşanan dondurucu soğuk karşısında çaresiz kalan yöre halkının kar duası kabul oldu. Dün akşam saatlerinden itibaren nihayet il ve ilçelere kar yağmaya başladı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren karla karşılaşan vatandaşlar toprak evlerinin damlarını temizleme telaşı içersine düştüler. Bazı vatandaşlar ise kar yağışına rağmen el arabaları ile evlerine içme suyu taşımanın telaşı içersine girdiler.

Hakkari Valiliği'nde yapılan açıklamada ise kar yağışı nedeniyle 82 köy ve 89 mezra yolunun ulaşıma kapandığını, karla mücadele çalışmasının sürdürüldüğü belirtildi.
Bu yıl karın yağmamasını küresel ısınmaya bağlayan bazı vatandaşlar ise yaklaşık 20 yıldır ilk defa şiddetli koru soğuklarla karşılaştıklarını belirttiler. Vatandaşlar,"kar yağmadığı için şehir içi içme suyu şebekelerinin tamamı dondu. Daha önceleri kar olduğu için şebekeler donmuyordu. Bizler 2-3 metre kar gören insanlarız. Şimdi ise 35 santim karla karşılaşıyoruz. Bu yıl beklenen karın yağmadığını söyleyebiliriz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 13:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?