3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Kar yağışı kaza getirdi

Hakkari'de etkili olan kar yağışı trafik kazalarını da beraberinde getirdi. Aşırı buzlanmadan dolayı kayan 2 araç, 3 metre yükseklikteki istinat duvarından dere yatağına yuvarlandı.

Hakkari'de sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı, şehir merkezinde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığının 35 santimetreyi geçtiği merkezde ulaşımda yaşanan sorunlar trafik kazalarına da neden oldu. Kar yağışı ile beraber soğuyan hava ve buzlanan yollarda trafikte seyreden araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı.

Yeni Mahalle Fatih Kışlası yakınında buzlanan yolda kayan Nusrettin Y. yönetimindeki 65 EF 656 plakalı hafif ticari araç, virajı alamayarak 3 metre yükseklikte bulunan istinat duvarından aşağı kayarak dere yatağına uçtu.
Kazadan yaklaşık 20 dakika sonra aynı yerde yine virajı alamayan Mustafa Y. yönetimindeki 27 AG 124 plakalı minibüs, içindeki 15 yolcu ile kayarak önceden kaza sonucu dere yatağına yuvarlanan aracın üstüne düştü. Şans eseri her iki kazada sadece biri kişinin yaralandığı belirtildi.

Kazayı gören vatandaşlar, kayan iki aracın istinat duvarından dere yatağına yuvarlandığını ve minibüsün içindeki yolcuların son anda kendilerini araçtan dışarı atarak kurtulduklarını anlattı. 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2012 Salı 17:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?