3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Kar yeniden başladı

Hakkari'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken, birçok köy yolu da yeniden ulaşıma kapandı.

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, il genelinde hayatı olumsuz yönde etkilerken, yola zincirsiz çıkan araçlar ise caddelerde hareket edemez hale geldi. Kar yağışı altında zincir bağlamaya çalışan sürücüler zor anlar yaşarken, vatandaşlar ise lapa lapa kar yağışı altında yürürken adeta kardan adama dönüştü. Yol boylarında görev yapan Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri de zincirsiz yola çıkan araç sürücülerini uyardı.

Belediyeye tepki gösteren araç sürücüleri, mahalleler başta olmak üzere şehir merkezinde yeteri kadar karla mücadele çalışmasının yapılamadığını öne sürdüler. Karla mücadele çalışmasını yürüten belediye görevliler ise, kısıtlı imkanlara rağmen ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

İl Özel İdaresi yetkilileri ise, yapmış oldukları geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda ulaşıma açtıkları köy ve mezra yollarından birçoğunun kar yağışı nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığını belirtti.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan da Hakkari'de ikamet eden sürücülerin kışa hazır olduklarını belirtti. Aslan, "Bizler ağır kış şartlarına artık alıştık ve ona göre hazırlıklarımızı da yapmış durumdayız. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki Hakkari-Şırnak karayoluna bir çözüm bulunması gerekir. İki gün önce Hakkari-Şırnak karayoluna çığ düşmesi sonucu 3 gün boyunca yolda mahsur kaldık. Mahsur kalanlar oradaki köylere sığınmak zorunda kaldı. Çığlı köyünün üst kısımlarında bulunan Serbestan ile Ortaköy arasına mutlak suretle bir çığ tünelinin yapılması gerekir, aksi takdirde bu yol geçit vermeyecektir. Çığ tünelinin yapılmasıyla birlikte bu sıkıntılar da ortadan kalkacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2012 Perşembe 18:55:18
Güncelleme :16 Şubat 2012 Perşembe 19:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?