5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Kara lastik ayakkabılara son

'KARA LASTİK AYAKKABILARA SON' KAMPANYASI

Hakkari Valiliği, maddi durumu iyi olmadığı için 'kara lastik' diye tabir edilen ayakkabı ile eğitimlerini sürdüren öğrencilere ayakkabı yardımı yapacak.

Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, şehirden 25 kilometre uzaklıkta bulunan 5 derslikli ve 109 öğrencisi bulunan Ağaçdibi Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. Birçok öğrencinin lastik ayakkabı ile okula geldiğini gören gazetecilerin durumu sorması üzerine Vali Yardımcısı Sinanoğlu, lastik ayakkabıların insan sağlığına olumsuz etki yaptığına dikkati çekti. Bu devirde halen lastik ayakkabıların olması ve öğrencilerin bunları giymesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Sinanoğlu, başlattıkları 'Kara lastik ayakkabılara son' kampanyası ise öğrencilerin lastik ayakkabı giymesinin önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti. Sinanoğlu, "Bizim Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bir çalışmamız var. Kademeli olarak öğrencilerimize, özellikle kış şartlarında ayakkabıları müsait olmayan çocuklara ayakkabı alıyoruz. Daha öncede Işık Köyü İlköğretim Okulu'na ayakkabı aldık. Buraya da sıra gelecek. Valiliğimizin talimatıyla başlatılan 'Kara lastik ayakkabıya son' kampanyası kapsamda parça parça öğrencilerin ihtiyaçlarını gideriyoruz. Lastiksiz ayakkabılı bir eğitim düşünüyoruz. Bu devirde lastik ayakkabı hala var. Yaz kış aynı ayakkabıyı kullanıyorlar. Bu çalışma yeni başlamış bir çalışma değil, 6 aydır böyle bir çalışma içersindeyiz" dedi.

Sınıflarda bulunan öğrencilerin büyük birçoğunun ayağında kara lastik bulunması dikkatlerden kaçmazken, öğrenciler ise artık lastik ayakkabı giymek istemediklerini belirtti.

'KARA LASTİK AYAKKABILARA SON' KAMPANYASI
'KARA LASTİK AYAKKABILARA SON' KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 17:14:04
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 18:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?