3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Kara yoluna kaya düştü

HAKKARİ’de bir yolcu minibüsü seyir halindeyken Depin Mavkisi'nde üzerine kaya parçaları düştü. Yolcuların kendilerini dışarı atması sonucu büyük bir facianın eşiğinden dönülülürken, şoförün ani manevrası 7 kişiyi ölümden kurtardı. Minibüsün ön tarafı hasar görürken, kaza sonrası yolcular uzun süre şok yaşadı.

Yüksekova’dan Hakkari’ye giden Sıtkı Kıskan yönetimindeki 30 D 0010 plakalı yolcu minibüsünün üzerine, Hakkari’ye 7 kilometre mesafade bulunan Depin mavkisinde kaya düştü. Yol genişletme çalışmalarının yapıldığı dağlık bölgede askıda kalan ve bir anda kopup gelen büyük kayalardan, şoför Kıskan ani manevra yaparak aracı kurtardı. Ancak, küçük kayalar minibüsün ön tarafına isabet etti. Minibüs içinde bulunan yolcular ve şoför ne olduğunu anlamadan kendilerini dışarı attı. Minibüsün ön tarafında hasar meydana gelirken, yolcular yara almadan kurtuldu.

MAYIN PATLADI SANMIŞ

Aracını ve yolcularını yaklaşık 10 ton ağırlığındaki kayanın altında kalmaktan, dikkati ve ani menavrası sayesinde kurtaran şoför Sıtkı Kıskan, “Ben toz toprak geldiğini görünce mayın patladığını sandım. Hızla oradan uzaklaştım. Hemen arkamıza çok büyük bir kaya düştü. Ancak küçük kayalardan kurtulamadım. Onlar minibüsün ön tarafına isabet etti. Hepimiz kendimizi dışarı attık. O büyük kaya bizim minibüse isabet etmiş olsaydı hiçbirimiz kurtulamazdık“ dedi.

Olayın şokunu üzerlerinden uzun süre atamayan yolcular da, yol genişletme çalışmaları sonrası askıda kalan kayaların her zaman büyük bir tehlike oluşturduğunu belirterek, bunun için tedbir alınmasını istedi. Aynı bölgede 5 ay önce bir askeri aracın geçişi sırasında kaya düşmüş, kayanın isabet ettiği araçta bulunan 3 asker yaralanmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 15:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?