2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Karayolları'ndan çığ uyarısı

Hakkari'de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il genelinde 17 köy ile 53 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının devam etmesi halinde bütün köy ve mezra yollarının kapanabileceğini belirtti.

Akşam saatlerinde başlayan ve yer yer etkisini sürdüren kar yağışı, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Görüş mesafesinin yer yer sıfıra düştüğü il ve ilçelerde yağışlar etkisini sürdürüyor. Kar, meyve ağaçlarına ayrı bir güzellik katarken, toprak evlerde kalan aileler ise sabahın ilk saatlerinden itibaren evlerinin damlarını temizleme telaşına düştü.

KARAYOLLARI'NDAN ÇIĞ UYARISI

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri ise, karla karışık yağmur yüzünden dağlarda heyelan meydana gelebileceği ve çığ düşebileceğini belirterek özelikle Van-Hakkari, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Şırnak karayolunda yolculuk yapanların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Söz konusu karayollarında 20 ayrı noktada her an çığ düşebileceğini belirten yetkililer, vatandaşları gerekmedikçe yola çıkmamaları konusunda uyardı. Sabah saatlerinde şehre 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiinde Hakkari-Van karayoluna düşen kayaların temizlendiği belirten yetkililer, aynı noktada yeni kayaların düşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 11:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?