4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Karayolu genişletiliyor

Hakkari-Van karayolundaki genişletme çalışmaları sürerken, dün gece bir kişinin ölümüne sebep olan kayaların temizlenerek yolun yeniden ulaşıma açılmasına çalışılıyor.

Depin mevkii ile il merkezi arasındaki kayalık bölgedeki çalışmalar sırasında zaman zaman tehlikeler yaşanıyor. Halen kapalı olan Hakkari-Van karayolunun ulaşıma açılması için müteahhit firmanın çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Kayalıkları indirirken zorlanan iş makinelerinin operatörleri tehlikeye aldırış etmiyorlar. Her gün karayolunun saatlerce kapatılması yüzünden kayalık bölgeyi yürüyerek geçmeye çalışan vatandaşlar büyük tehlike yaşıyorlar. Yaklaşık 2 yıldır 2 kilometrelik yolun bitirilemediğini belirten yolcular ise, bir yıl içersinde 4 vatandaşın aynı yolda kayaların düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini söylediler. Yetkililere tepki gösteren vatandaşlar önceki akşam ise yol çalışmalarının yine bir cana mal olduğunu belirttiler.


Bu arada, dün gece eşi ile birlikte yolun kapalı bölgesini yürüyerek geçerken bir kaya parçasının çarpması sonucu Hakkari Şehit Selahattin İlköğretim Okulu'nda hizmetli olarak görev yapan Emin Kanat isimli vatandaşın ölümü büyük üzüntüye sebep oldu.

Kanat'ın Yüksekova Devlet Hastanesi'nde olan cenazesine otopsi yapıldıktan sonra Hakkari il merkezine getirilerek defnedileceği bildiriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 16:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
belgin adıyaman IP: 212.175.112.xxx Tarih : 12.12.2007 10:26:14

yeteeeeeeeeer tabii siz bizim halimizden ne anlarsınız ki biz eski yolumuzu istiyoruz bize karayol falan yapmasınlar.kimbilir o adamdan sonra kimler can verecek.