4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Karla mücadele çalışmaları

Hakkari'de etkili olan kar yağışıyla birlikte şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda biriken kar yığınları kamyonlara yüklenerek şehir dışına çıkartılıyor.

Belediye Başkanlığı ile Valilik İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekiplerinin 2 gün içersinde bin kamyon dolusu olan yaklaşık 10 bin ton kar yığınını çarşı içinde toplayarak şehir dışına çıkardığı bildirildi. İş makinelerinin yardımıyla toplanan ve çığ gibi büyüyen kar yığınları kamyonlara yüklenerek şehir dışına çıkartılırken, bazı esnaflar ise çalışmalara küreklerle destek veriyor. Çalışmalar nedeniyle Cumhuriyet Caddesi'nin trafiğe kapatıldığı için araçların geçişlerine izin verilmemesi nedeniyle bir vatandaş evine aldığı kışlık gıda malzemelerinin kar kütleleri üzerinden sürükleyerek evine götürmeye çalışması ise dikkat çekti.

Çarşı merkezinde yapılan karla mücadele çalışmalarını yakından inceleyen Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye olarak valilik karla mücadele ekibi ile omuz omuza vererek çarşı merkezindeki kar yığınlarından temizlemeye çalıştıklarını söyledi. Kardan geçilmez bir hale gelen cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Kurt, "Çarşı merkezindeki karların kaldırılması konusunda İl Özel İdaresi'nin bize yardımcı olması için sayın Valimiz Ayhan Nasuhbeyoğlu yardım istedik. Sağ olsunlar valimiz bu konuda bize gereken desteği verdi. Şuanda ekiplerimiz İl Özel İdaresi ile dayanışma içerisinde çarşı merkezinde biriken karları temizleyerek kamyonlarla il dışına çıkartıyor. Ayrıca karların şehrin dışına taşınması konusunda küreklerle bize destek veren vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.

Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Bişar Mavigöz ise, İl Özel İdaresi ekipleriyle birlikte yaklaşık 2 günden beridir sürdürdükleri karla mücadele çalışmaları kapsamında şuana kadar yaklaşık bin kamyon dolusu kar yığınını il dışına çıkarttıklarını belirtti. Karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Mavigöz, "Her kamyon yaklaşık 10 ton kar alıyor. 2 gün içinde bine yakın kamyon dolusu karı şehir dışına çıkarttık. Yani bin kamyon dolusu olan yaklaşık 10 bin ton kar yığının il dışına çıkartmış bulunuyoruz" dedi.

Mesut Çallı isimli bir vatandaş ise, Belediye Başkanlığı ile İl Özel İdaresi'nin dayanışma içerisinde şehirde kar temizliği yaptığını belirterek bu durumdan memnuniyet duyduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 15:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?