4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Karlı doruklar atlarla aşılıyor

Yüksekova ilçesine bağlı köylerde bir yandan karla mücadele çalışmaları yürütülüyor, bir yandan da vatandaşlar karla kapanan yolları atlarla aşıyor.

Hakkari merkez ve ilçelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı tüm köy ve mezra yollarını ulaşıma kapattı. Kapanan yollar Köye Hizmet Götürme Birliği karla mücadele ekipleri tarafından gece gündüz sürdürülen çalışmalarla açılıyor. Çığ tehlikeleri ve kar yağışının devam etmesi nedeniyle günlerce kapalı kalan yollarının açılmasıyla köylüler büyük bir sevinç yaşadı.

Yüksekova'da köy yolları kapanan köylerin birçoğunda köylüler açılması geciken köy yolları nedeniyle acil ihtiyaçlarını gidermek üzere şehir merkezine atlarıyla ulaşmaya çalışıyor. İlçede birçok köyün yakın olması nedeniyle köylüler komşu köylere de atlarla gidip geliyorlar. İlçe merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Aşağı Göveç mezrasında köylüler 3 gün boyunca kapalı kalan köy yollarının açılışını evlerinin damlarında izledi.

Aşağı Göveç mezrasının yaşlılarından Ahmet Çelik, köy yolları kapalıyken ulaşımlarını atlarla sağladıklarını belirtti. Çelik: "Son kar yağışı 3 gün sürdü. Bu süre içerisinde olası çığ felaketleri nedeniyle yol açma çalışmaları başlatılamıyordu. Köyümüzün etrafında akrabalarımızın da bulunduğu birçok köy var. Bu süre içerisinde bu köylere ve şehir merkezine atlarla ulaşım sağlıyoruz. Bu durumu her kış mevsiminde yaşıyoruz. Kar yağışlarına bazen hazırlıksız yakalanıyoruz ve bu nedenle erzak sıkıntısı çektiğimiz oluyor. Hastalarımızın ilaçları için de bazen atlarla merkeze inmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Kar içinde koşan ve kavga eden köpekler ise farklı görüntüler ortaya çıkardı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 15:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?