4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Karlı yolların vazgeçilmez aracı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Esendere Beldesi'ne bağlı köylerde yaşayan ve bir haftadır karayolu ulaşımı kapalı olan köylerdeki vatandaşlar, karlı yolları özel olarak bu tip zorluklara karşı yetiştirdikleri atlarla aşıyor, ihtiyaçlarını karşılıyorlar. 

İran sınır bölgesinde olan ve kar yüzünden yolu kapalı olan Yılmaz köyü sakinlerinden Azat Fırtına, acil ihtiyaçlarını karşılamak için tek seçenek olarak atları kullanarak beldeye ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Yoğun kar yağışları nedeniyle yollarının yaklaşık bir haftadır kapalı olduğunu belirten Sabır Aybar ise ana yola uzak olan köylerinde acil ihtiyaçlarını yaya veya atlarla sağladıklarını söyledi. 

Hastaların bile atlarla veya kızaklarla sağlık kuruluşlarına ulaştırıldığını anlatan Aybar "Kar kalınlığı yükseldiği zaman at yerine kızak veya yaya yürüyerek şehre gidiyoruz. Dağlarda bazen kurtlarla karşılaştığımız da oluyor. Yetkililerin köy yollarımızı açmalarını istiyoruz" dedi. 

Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin ise bazı köy yollarının kapalı olduğunu doğruladı. Bu köylerin beldeden 5-10 km uzakta olmasına rağmen beldenin mahalleleri olarak göründüğünü anlatan Altekin, kısıtlı imkanlarına rağmen yolları kısa bir zamanda açmaya çalışacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 17:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?