2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kasaplar ete zam yaptı

Hakkari'de bazı kasapların, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden yeni rayiç almadan zamlı et sattıkları bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Hakkari Belediye Garajı'nda bulunan bazı kasaplar ile şehrin değişik noktalarında et mamulleri satan işletmeler zam kararı aldılar. Daha önce 9 TL'ye satılan kemikli etin kilosu 12 TL'den, 10 TL olan kemiksiz eti ise 13 TL'den satmaya başlayan kasaplar, bir süreden beridir ekonomik kriz nedeniyle hayvan bulamadıklarını ve bazı arkadaşlarının ise işyerlerini kapattıklarını söylediler.
 
Kasaplar, "Hakkari bölgesinde hayvan bulamıyoruz. Ağrı il merkezi ile Doğubeyazıt ve Patnos ilçelerine giderek buralardan hayvan getiriyoruz. Bundan dolayı da maliyeti yükseliyor. Ancak şehrin cadde ve sokaklarındaki bazı büyük marketlerde ise kemikli etin kilosu 15 TL, kemiksiz etin kilosunu ise 18 TL'den sattığını öğreniyoruz. Biz buna göre de yine insaflı davranıyoruz" şeklinde konuştular.
Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ise ete zam yapılmadığını, bununla ilgili yeni rayiç belirlenmediğini belirterek aksi davrananlar hakkında yasal işlem başlatacaklarını söylediler.

Yetkililer, "Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ete zam yaptığında raici bize bildirir, biz de uygun görürsek uygulanır. Kasaplar kendi kafalarına göre zam yapamazlar. Etin kilosunu 9 TL'nin üstünde alan vatandaşımız varsa mutlaka bize başvurmasını istiyoruz. Ancak eti pahalı almalarına rağmen durumu bize bildirmiyorlar" şeklinde konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 20:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?