4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kasapların yüzü gülüyor

Hakkari'de Ramazan ayı ile birlikte artan kırmızı et satışları kasapların yüzünü güldürdü. Daha önce günde 5-6 küçükbaş hayvan kesen kasapların, Ramazan ayı ile birlikte 13-15 arasında kestikleri hayvanların bütün etlerini sattıkları bildirildi.


Hakkari'nin Altay Caddesi üzerinde bulunan Belediye Başkanlığı'na ait garaj binasının ikinci katındaki kasapların, Ramazan ayı ile birlikte satışlarının arttığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan kasaplardan Rıdvan Saklı ile Şehmuz Ertuş, daha önce beyaz ete rağbet gösteren vatandaşların Ramazan ayı ile birlikte kırmızı ete yönelmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Daha önceleri günde 90 ila 100 kilogram arasında et satarken, şimdi ise günde 200 ila 220 kilogram arasında et sattıklarını belirten kasaplar, "Biz burada 8 kasap bir arada bulunuyoruz. Vatandaşlarımız daha önce hep tavuk almayı tercih ediyordu. Ancak Ramazan ayı ile birlikte bu defa kırmızı ete yöneldiler. Vatandaşlarımızın kırmızı et almayı tercih etmesiyle birlikte bizim de satışlarımız arttı. Ramazan'dan önce günde 5-6 hayvan kesiyorduk, şimdi ise 13-15 arasında hayvan kesiyoruz. Et fiyatları oldukça uygun. Kemikli etin kilosunu 9, kemiksiz etin kilosunu ise 11 YTL'den satıyoruz. On bir ayın sultanı olan Ramazan ile birlikte kırmızı et sofraların vazgeçilmez lezzeti haline geldi" şeklinde konuştular.


Vatandaşlardan Abdullah Çiftçi ile Hamdi Ertuş ise, kırmızı eti çeşitli yemeklerde kullanılmasından dolayı tercih ettiklerini belirterek, kıyma haline getirilen kırmızı et ile birçok yemeğin yapılabildiğini belirttiler. Vatandaşlar, beyaz et olan tavukla bazı çeşit yemeklerin yapılamadığını, bundan dolayı da yöre halkı olarak genellikle kırmızı eti tercih ettiklerini dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:46:46
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 16:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?