4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Katır sahibini öldürdü

Çukurca ilçesinde bir katırın arkasında sürüklediği yaşlı şahıs, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Edinilen bilgiye göre olay, bugün sabah saatlerinde Irak sınırındaki Narlı köyü yakınlarında meydana geldi. 7 çocuk babası olan Geçici Köy Korucusu olarak görev yapan (GGK) 74 yaşındaki Selman Can, çok sevdiği ve Reşo ismini verdiği 2 yaşındaki katırı ile birlikte köyden 3 kilometre uzaklıkta yakacak toplamaya gitti. Katırın ipini eline dolayan Selman Can çalı çırpı toplarken, çıkan sesten ürken katır, sahibini 100 metre boyunca kayalıklardan peşinden sürükledi. Durumu fark eden köylüler katırı sakinleştirip durdururken, ağır yaralı olan sahibini bir battaniye içersinde Çukurca Merkez Sağlık Ocağı'na kaldırdı. İlk müdahalesi ilçede yayılan katır sahibi ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Kafasında 5 ayrı yerde derin yarlar ve kaburgalarının kırıldığı belirtilen katır sahibi hemen tedavi altına alındı. Gerekli filmleri çekilerek Van Devlet Hastanesi'ne sevk edilmeye çalışılan hasta, hayatını kaybetti. 

Selman Can'ın yeğeni Ali Can, amcasının maddi durumunun iyi olmadığını ve 7 nüfusa baktığını belirtti. Çalı çırpı toplamak için gittiği kayalıklarda, ürken katırın kaçması üzerine amcasını da beraberinde sürüklediğini söyleyen Can, olaya çok üzüldüklerini anlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 18:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?