4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Katremas deresi korkutmaya başladı

Hakkari'de yapılan karla mücadele çalışmasında kamyonlara yüklenerek Katremas Deresi'ne dökülen kar yığınlarının derenin önünü kapatması mahalli sakinlerini endişelendirmeye başladı.

Belediye ekipleri tarafından şehrin değişik noktalarında yapılan karla mücadele çalışmasında toplanıp kamyonlara yüklenen karlar Katremas Deresi'ne boşaltılıyor. Kar yığınlarının derenin önü kapanarak bir gölet haline geldiğini belirtene mahalle sakinleri, oluşan gölettin köprüye de zarar verebileceğini de belirttiler.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Nedim Kanat, önü kar yığınları ile kapatılan derenin gölette dönüştüğünü belirterek, suların erimesi ile kabaran derenin, yanındaki evler ile altında geçtiği köprülere zarar verebileceğini söyledi. Kanat, "Mahalle sakinleri tehlikeli boyutlara ulaşan derenin durumundan korkuyorlar. Katremas Köprüsü üzerinden, bir belde ile 4 mahalle ulaşımını sağlamaktadır. Bu köprünün yıkılması halinde insanlar perişan olacaktır. Yetkililerin dereye bir çözüm düşünmeleri gerekir" dedi.

Mehmet Başaran isimli vatandaş ise, bağ ve bahçelerinin derenin kenarında olduğunu belirterek, kar yığınlarının dışında bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kömür atıklarını bile dereye boşalttığını belirtti. Derenin yatağından taşması halinde bir çok kişinin evlerinden olabileceğini anlatan Başaran, yetkililerin dereye kar ve kömür atıklarını boşaltmaması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 18:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?