2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kaval Köyü sakinleri köprü istiyor

Hakkari'nin Kaval köyünde ulaşımlarını elektrik direğinden yaptıkları tahta köprü ile sağlayan mahalle sakinleri köprü yapılmasını istiyorlar.


Şehir merkezinden 45 kilometre uzaklıkta bulanan Kaval köyünün 17 hanelik Esenler mahallesine ulaşım ilkel yöntemlerle sağlanılıyor. Mahalle sakinlerinin, ulaşımı kendi imkanlarıyla elektrik direğinde yaptıkları tahta köprü ile sağladıklarını belirten köy muhtarı Arif Duman, huzurun sağlanmasıyla birlikte köylerine geri dönüş yapan vatandaşların ulaşımını ilkel yöntemlerle sağlandığını kaydetti.

Duman, "Mahalle sakinleri evlerinden 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan yola gelmek için kendi imkanları ile yaptıkları köprüden geçiyorlar. Mahalle sakinlerinin kendi imkanlarıyla yaptıkları ilkel köprüde ağır yük araçları geçmediği için aldıkları bir çok eşyasını ise sırtlayarak köprüde geçiriyorlar.

Biz defalarca buraya bir köprü yapılmasını istedik. Köprünün yapılması halinde köylüler artık rahatlıkla ulaşımlarını sağlayabilecekler" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 15:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
resul duman IP: 88.232.3.xxx Tarih : 25.01.2010 13:46:50

kaval köyünün kaderi kato ve beygir dağı eteklerinde mahkum olmak mı? bizler kato ve beygir dağlarının arkasında unutulmuşuz ama biz yine de sesimizi o yüce dağların ötesine duyuracaz kasır mah.