4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kavgada dövülen memur öldü

HAKKARİ’de Silehi aşiretine mensup iki aile arasında geçen hafta bir teneke yağ yüzünden çıkan kavgada taş ve sopalarla dövülerek ağır yaralanan ve daha sonra Van'a sevk edilen Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma memuru Hasan Duman, tedavi gördüğü 100. Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Cenazesi Hakkari'ye getirilen Duman, gözyaşları arasında Yeni Mahalle'deki mezarlıkta toprağa verildi. Duman'ın çalışma arkadaşları, masasını çiçeklerle donatarak, fotoğrafının üzerine, “Vahşetin ve cehaletin götürdüğü bu acı olay son olsun. Bir daha yaşanmasın” yazısı koydu.

Hakkari'de Silehi aşiretine mensup ve akraba oldukları öğrenilen Duman ve Koyun aileleri arasında bir teneke yağ yüzünde 6 gün önce çarşı merkezinde çıkan taşlı, sopalı ve bıçaklı kavga, her iki ailenin oturduğu Yeni Mahalle'ye de sıçradı. Mahallede taş ve sopalarla birbirlerine giren iki aile mensupları arasındaki kavgayı, polis havaya uyarı ateşi açarak ayırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Sivil savunma memuru olan Hasan Duman o sırada evine giderken, Koyun ailesi üyeleri tarafından taş ve sopalarla dövüldü. Yaralanan 7 kişiden biri olan 6 çocuk babası Hasan Duman, 5 gündür tedavi gördüğü Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmadı.

Cenazesi Hakkari'ye getirilen Duman, gözyaşları arasında toprağa verilirken, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan mesai arkadaşları Duman'ın çalışma odasındaki masayı çiçek ve güllerle donatıp, resminin üzerine ise, ‘Vahşetin ve cehaletin götürdüğü bu acı olay son olsun. Bir daha yaşanmasın’ yazısı koydu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 16:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat yetiş IP: 78.161.93.xxx Tarih : 16.07.2008 23:01:21

ölen hasan duman akrabam olur. allah rahmet eylesin. koyun ailesi gibi caniler belalarını allah tan bulur inşallah