3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Kaya parçaları yolu kapattı

Hakkari-Van karayoluna kaya parçalarının düşmesi sonucu uzun süre trafiğe kapandı.


Akşam saatlerinde etkili olan yağış ile birlikte Hakkarı-Van karayolunun Depin Mevkii'nde dağlarda kopan kaya parçalarının düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Şans eseri can ve mal kaybı yaşanmazken, karayolu yaklaşık 2 saat ulaşıma kapandı. Onlarca aracın gecenin geç saatlerinde mahsur kaldığı yolu Karayolları 114 Şube Şefliği ekiplerinin, uzun uğraşı sonucu tek şerit halinde ulaşıma açıldı.
Yolda yaklaşık 2 saat mahsur kalan bazı vatandaşlar, yolun geç açıldığını iddia ederek tepki gösterirken, yetkililer ise vatandaşların mal ve can güvenliği için geç müdahale ettiklerini kaydettiler. Yetkililer, "Yağış devam etiği için yoldaki kaya parçalarına müdahalede bulunmamız durumunda yolda bekleyen vatandaşlar ve araçlarının üzerine yenilerinin düşme ihtimali olduğu için yağışın bitmesini bekledik. Yağıların bitmesiyle alınan yol güvenliğinin ardından çalışmalara başladık" dediler.
Son 2 yıldır belli aralıklar dağlardan kopan kaya parçalarının yola düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 7 kişide yaralanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 10:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?