5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Kayak sezonu açıldı

HAKKARİ'DE KAYAK SEZONU AÇILDI

Hakkari'de hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Otluca Köyü Kayak Tesisleri'ne akın etti. Vatandaşlar hem kayak hem de piknik yapmanın keyfini çıkardılar.

Yaklaşık 2 gün önce etkili olan kar yağışı, birçok köy yolunun kapanmasına sebep olurken, kayakçıların ise yüzünü güldürdü. Şehir merkezinden 6 kilometre uzaklıkta bulunan tesislere akın eden vatandaşlar, gün boyunca kayarak stres atıyorlar. Hakkari vali yardımcıları Abdülkadir Duran, Yılmaz Kurt ve Davut Sinanoğlu ile Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz da sezonu yeni açan Otluca Köyü Kayak Tesisleri'ne gelerek vatandaşlarla birlikte kayak yaptı. Vatandaşlardan bazıları kayak yapmanın heyecanını yaşarken,

bazıları ise mangal yaparak eğlendi. Vali yardımcıları vatandaşlarla kayarak vakit geçirmeye çalışırken, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ise düşe kalka kaymayı öğrenmeye çalıştı.

Uludağ'ı aratmayan görüntülerin yaşandığı Hakkari'de vatandaşlar gün boyunca kaymanın keyfini yaşıyor. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Hakkari Vali Yardımcısı Aldülkadir Duran, son günlerde etkili olan kar yağışı ile birlikte bu yıl geç de olsa kayak tesislerinin sezonu açtığını belirtti. Karın az olmasından dolayı geç açılan tesislere vatandaşların gelmesini isteyen Duran, "Vatandaşlarımız buraya gelerek kayak sporu yapsınlar. Kayamayan vatandaşlarımız ise burada piknik yaparak vakitlerini

değerlendirebilir. Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlarımız aileleriyle birlikte gelerek kayak yapıyorlar. Özellikle küçük yaşta olan çocuklarımız var. Bunlar çok iyi kayıyorlar. İlerde çok iyi kayakçı olacaklarına inanıyorum" dedi.

Sevgi Güldal ve Dilan Akdağ ise kayak sezonunun açılmasıyla birlikte tesislere gelerek kayak yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. İlin tek kayak tesisinin geç de olsa sezonu açtığını belirten vatandaşlar, yetkililerin Hakkari'ye büyük bir kayak merkezi açmalarını istediler.

Koçer Umut Akdağ ve Şeval Tansu isimli çocuklar ise kayak antrenörleri Ramazan Sevinç sorumluluğunda kayak öğrenmeye çalıştıklarını belirttiler. Çocuklar, kaymayı çok sevdikleri için ilerki tarihlerde düzenlenecek yarışmalara katılmak için kaymayı öğrendiklerini söylediler.

HAKKARİ'DE KAYAK SEZONU AÇILDI
HAKKARİ'DE KAYAK SEZONU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 16:15:00
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 09:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?