4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kaybolan polisten hala haber yok

Hakkari'de keklik avına çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan polis memurunu arama çalışmaları 4'ncü gününde de sonuç vermedi.

Hakkari'de yaklaşık 5 gün önce şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiindeki Sümbül Dağı eteklerinde keklik avına çıkan İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi'nde görevli 3 çocuk babası Ökkeş Güroğlu'nu arama çalışmaları bugün de devam etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren Depin Polis Kontrol Noktası'nda bir araya gelen İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekat timleri ile Van ve Hakkari Sivil Savunma Müdürlüğü arama ve kurtarma ekipleri, belirli gruplara ayrılarak dağlarda kaybolan polis memurunu aradılar. Hakkari Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı arama ve kurtarma ekiplerinden bazılarının çıkacakları dağlık bölgelerde ayaklarının ıslanmaması için kendi imkanlarıyla koli bandı ve naylon poşetlerden yaptıkları dizlikleri takmaları ise dikkat çekti. Polis ve Sivil Savunma Müdürlüğü personellerinden oluşan bir grup kurtarma ekibi ise yaklaşık 3 bin 200 rakımlı Sümbül Dağı'na çıkarak burada inen çığ enkazları, mağara ve kayalıklarda kaybolan polis memuru Ökkeş Güroğlu'nu aradı. Kar yağışı ve soğuk havaya rağmen yaklaşık 23 kişiden oluşan ekip, zor doğa şartlarına göğüs gelerek kara bata çıka Sümbül Dağı zirveye ulaşmaya çalıştı.

Arama çalışmalarında İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir personel, ayağının kayması sonucu karla kaplı tepeden aşağı doğru yuvarlanması nedeniyle zor anlar yaşadı. Daha sonra hemen toparlayan görevli, tekrar arama çalışmalarına devam etti.

Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri çubuk şişlerle görevli polisler ise dedektörler ile dağda kaybolduğu belirtilen polis memurunu aramaya devam ediyor. Yaklaşık 4 gündür sürdürülen arama çalışmalarına rağmen halen kaybolan polis memuruna ulaşılamadığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 16:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?