2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kayıp Sariye aranıyor

HAKKARİ'DE KAYIP SARİYE ARANIYOR

Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, bir genç kızın öldürülüp atıldığı iddia edilen göletin çevresinde incelemelerde bulundu.

Bir süre önce namus cinayeti nedeniyle öldürülüp Mezran Mahallesi'ndeki Sülük göletine atıldığı iddia edilen 18 yaşlarındaki Sariye Çetin'in bulunması için Hakkari İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nün yanı sıra Van Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, tam donanımlı cihazlar, arama kurtarama köpeği Pako ile yapılan çalışmalarda bir sonuç elde edilememişti.

Bugün sabah saatlerinde Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, beraberinde bulunan Cumhuriyet Savcısı Feruh Hasdemir, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ayhan Işık, Belediye Fen İşleri Müdürü Maas Özdemir ve İl Sivil Savunma Müdürü Yalçın Kurt, gölletin çevresinde incelemelerde bulunarak, gölletin boşaltılması için görüş alışverişinde bulundular. İlgililerin, göletin önünün açılarak Katremas Deresi'ne boşaltılması üzerinde durdurdukları bildirildi. Başsavcı ve beraberindekiler, göletin tahliye edileceği mahalle aralarındaki noktaları yerinde inceleyerek mahalle sakinlerinden de bilgi aldı.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, soruşturmanın gizli bir şekilde devam ettiğini o yüzden ayrıntılı bilgi veremeyeceğini belirtti. Yavuz, "Bugün buraya gelmemizin nedeni bu göletin boşaltma imkanının olup olmadığını tespit etmektir. Bunu arkadaşlarımızla birlikte inceleyeceğiz. Gerekirse göleti boşaltıp burada olma ihtimali olan kızımızın cesedine ulaşacağız. Tabii ki temennimiz ölmemiş olması ve böyle bir dramın yaşanmaması. Ancak bunları da araştırmak bizim görevimiz. Bu vesileyle Hakkari halkının daha duyarlı olması ve davranmasını temenni ve talep ediyorum. Bu konuda bize yardımcı olacak bilgiye sahip insanlar çekinmeden bizi, emniyeti arayıp bilgi verebilirler. Hakkari halkı bu konuda bilgi sahibi ise duyarlılık gösterip bize ve emniyet yetkililerine ulaşarak bilgilerini aktarabilirler. Her hangi bir endişe duymalarına da gerek yok. Kendi kimlikleri deşifre etmeden gereken yapılacaktır. Tabi toplumumuzun kanayan bir yarası. Bundan sonra da bu tür olayların yaşanmaması için bizim sorumluları bulup cezalandırmamız gerekiyor. Adalet için çalışıyoruz. Gözaltında bulunan 3 kişi ise delil yetersizliğinden serbest bırakılmış olup soruşturma gizli bir şekilde devam ediyor. Belediye ve sivil savunma ile beraber çalışmalar yaparak gerekirse göleti boşaltıp amacımıza ulaşacağız. Ölmüş olduğunu temenni etmediğimiz kızımızın cesedine ulaşacağız" şeklinde konuştu

HAKKARİ'DE KAYIP SARİYE ARANIYOR
HAKKARİ'DE KAYIP SARİYE ARANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 12:51:02
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 13:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?