4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kaymakam Aktütün'de sorunları dinledi

Hakkari'nin Şemdinli İlçe Kaymakamı Hakan Şen, Aktütün 13. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı'na yapılan hain saldırının ardında askeri birliği ziyaret ederek asker ve köylülerin sorunlarını dinledi. 

Helikopterle öğle saatlerinde Aktütün köyüne gelen Kaymakam Şen, askeri birliği ziyaret ettikten sonra köylülerle bir araya geldi. Köylülerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Kaymakam Şen, teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıda 17 askerin şehit olduğunu ve yaralıların bulunduğunu kaydetti. 

Köylülere geçmiş olsun dileklerinde de bulunan Kaymakam Şen, devletin yaraları hızla sarmaya başladığını ve şuan olağanüstü bir durumun olmadığını kaydetti. Kaymakamlık olarak her zaman köylülerin yanında olacaklarını, askeri yetkililerin ise çevrede gerekli tedbiri aldığını söyleyen Şen, "Okulumuzun kapalı olduğu ve eğitime devam edilmediği konusunda basında bir takım bilgiler yer aldı. Ancak gördüğünüz gibi öğrencilerimiz her şeye rağmen okullarına gelmeye çalışıyorlar. Bir takım devamsızlık sorunları tabi malum olaydan sonra var. Ancak öğretmenimiz şuan görevi başında. Öğrencilerimizin de büyük bir bölümü burada. Diğerleri de yarından itibaren tam olarak eğitimlerine devam edecekler. Eğer burada bir takım eksikler varsa her türlü konuda kendilerine yardımcı olacağız. Eğitimle ilgili hiçbir sıkıntımız yoktur. Her köy okulu gibi bu köy okulu da eğitimine devam ediyor" dedi. 

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Teftiş Kurulu Başkanı Kemal Seyitoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Çelik ile birlikte Aktütün Köyü Jandarma Asteğmen Nadir Uzan İlköğretim Okulu'na geçen İlçe Kaymakamı Hakan Şen, sınıfta bulunan öğrencilerle bir süre görüştü. 

İlçe Kaymakamı sınıfa girdiğinde 9 yaşındaki Çiçek Aysal ismindeki bir kız çocuğu elindeki mermi çekirdeğini göstererek, "Bizler elimize kurşun değil kale almak istiyoruz" dedi. 

Şehriban Yavuz isimli başka bir öğrenci ise elindeki metni okuyarak, köylerinde şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi. Devlet büyüklerine de seslenen Şehriban Yavuz, "Lütfen bize sahip çıkın, halimizi göremezlikten gelmeyin, olayların üzerinde 5 gün geçti sizleri halen aramızda yoksunuz. Bizim hayatımız tehlikede, bizim burada kalmamızın bir nedeni artık kalmadı. Gece gündüz silah sesleri ile yatıp kalkıyoruz. Siz buna hayat mı diyorsunuz" şeklinde konuştu. 

70 yaşlarındaki Fatma Aysal isimli yaşlı kadın ise çatışmada zarar gören evini göstererek, zararlarının biran önce karşılanması gerektiğini ve köyün güvenlikli hale getirilmesini istedi. Operasyonda denen bazı askerler ise ailelerine selam göndererek güvende olduklarını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 11:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?