4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kaza kurşunu şehidi

Hakkari'nin Şemdinli ilçe kırsalında eğitimde kaza kurşunu ile yaralanarak helikopterle askeri hastaneye kaldırılan Jandarma Er Ali Karabacak şehit oldu.


Edinilen bilgiye göre, olay önceki gün saat 14.00 sıralarında Şemdinli ilçesi Aktütün köyü kırsalında meydana geldi. 13. Sınır Jandarma Bölük Komutanlığı emrinde vatani görevini yapan Antalya nüfusuna kayıtlı Ali Karabacak'ın Mehendi bölgesinde yapılan eğitim sırasında arkadaşının silahından çıkan kurşunla yaralandı.

Helikopterle Hakkari Askeri Hastanesi'ne kaldırılan Karabacak'ın yapılan tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.




15 GÜN ÖNCE OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYAN ANNE, BUGÜN OĞLUNUN ŞEHİT OLDUĞU HABERİYLE YIKILDI


Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında eğitimde kaza kurşunuyla yaralanarak helikopterle askeri hastaneye kaldırılırken yolda şehit olan Jandarma Er Ali Karabacak'ın Antalya'daki evine ateş düştü. Haberi alan acılı anne Nurcan Karabacak, oğlunun arkasından ağıtlar yaktı.


Oğlunun şehit olduğu haberini dün akşam eve gelen askeri yetkililerden öğrenen acılı anne sinir krizleri geçirdi. Komşuları ve akrabalarının desteğiyle ayakta kalmaya çalışan annenin yaktığı ağıtlar herkesi gözyaşına boğdu. Ramazan Bayramı'nda geldiği evinde oğluyla kucaklaşan ve bu ayın 7'sinde askerde olan oğlunun doğum gününü kutlayan acılı anne baygınlık geçirdi. Anneye ilk müdahale yine komşuları tarafından yapıldı.


BUGÜN DE ÖLMEDİM ANNE


Görevli olduğu bölgeden en son 22 Ocak tarihinde annesine hitaben yazdığı "Bugün de ölmedim anne" isimli bir şiir yazan Ali Karabacak, içinde bulunduğu durumu annesine şöyle anlatıyordu:


"Vurdular saçımı üç numaraya / oğlun çirkin oldu bakmaz aynaya / burda günler geçer oynaya / birgün olsun şafak saymadım anne / Çok eğitim yaptım süründüm yerde / nefes biterdi artık ciğerde / çok ölümden döndüm anne bu yerde / çok şükür bugün de ölmedim anne..."


Şehit Jandarma Er Ali Karabacak'ın annesi için özel olarak dağlarda terörist peşinde kullandıkları mermilerle yine görev yaptığı dağda bulunduğu yere yazdığı "canım anam" yazısı da anneye kalan son hatıra oldu.


Şehit er Ali Karabacak'ın bugün akşam uçakla Antalya'ya getirileceği, yarın Muratpaşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından memleketi olan Korkuteli ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.


Önceki gün saat 14:00 sıralarında Şemdinli ilçesi Aktütün köyü kırsalında meydana gelen olayda, 13. Sınır Jandarma Bölük Komutanlığı emrinde vatani görevini yapan Ali Karabacak eğitim sırasında arkadaşının silahından çıkan kurşunla yaralanmış, helikopterle Hakkari Askeri Hastanesi'ne kaldırılırken tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 15:23:03
Güncelleme :23 Ocak 2008 Çarşamba 15:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?