4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kazaya davetiye

Hakkari-Çukurca karayolunun değişik noktalarına selle birlikte inen kaya ve toprak yığınlarının bazı keskin viraj bölümlerinde tamamen temizlenmesinin ulaşımı tek şeritli hale geltirdiği, bunun da kazalara davetiye çıkardığı bildirildi. 

Bir süre önce etkisini sürdüren aşırı yağışların sebep olduğu selden dolayı Çukurca ilçesi karayolunun 10 ayrı noktası ulaşıma kapanmıştı. Toprak ve kaya yığınlarını temizleyen karayolları ekibinin bazı keskin virajlarda ise sel enkazını tamamen kaldırmaması ve yolun bir tarafının halen kapalı olması sürücülerin tepkisine neden oluyor. 

Erol Kaya, Halil Beyter ve Veysi Turgut isimli sürücüler, bazı bölgelerde sel enkazının çok iyi temizlenmediğini belirttiler. Sürücüler,"Yaklaşık bir hafta önce aşırı yağışlardan dolayı Hakkari-Çukurca karayoluna birçok noktasında sel meydana geldi. Karayolları ekipleri toprak ve taş yığınlarından oluşan sel enkazının bir kısmını temizledi. Ancak Hakkari'den 30 kilometre mesafede bulunan Çimenli ve Ağaçdibi köyü yakınlarındaki karayolunda sel enkazı sadece bir şerit üzerinde temizlenmiş, yolun bir şeridi ise halen kapalı bulunuyor. Enkazın temizlenmediği taraf viraj olduğu için karşıdan karşıya gelen araçlar dönüş yaparken birbirlerini görmüyor. Bu nedenden dolayı tehlike arz ediyor. Karayolu ekiplerinin acilen yolu yeniden gözden geçirmesi ve kapalı olan yolun temizlenmesi gerekmektedir" şeklinde konuştular. 

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri ise, yağışlar nedeniyle Hakkari-Çukurca karayolunun 10 ayrı noktasına sel geldiğini, toprak ve kayalardan oluşan seller büyük olduğu için yolun ulaşıma kapanmaması için bir kısmını açtıklarını, diğer kısımların açılması içinde çalışmaların devam ettiğini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?