5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

KCK protestocuları polise saldırdı

HAKKARİ'DE KCK OPERASYONU PROTESTOSU

Hakkari'de terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon sonucunda yapılan tutuklamaları protesto eden bir grup, polise taşla saldırdı.

Sabah saatlerinde aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıdık Akış, Merkez İlçe Başkanı Seyhan Şahin, eski DTP İl Başkanı Hıvzullah Kansu ve Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Hamdiye Çiftçi'nin de bulunduğu 11 kişinin tutuklanmasının ardından Hakkari kent merkezi ile Bağlar, Pehlivan, Keklikpınar Mahallelerinde bir araya gelen, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu gruplar, yürüyüş yapmak istedi.

KCK operasyonu kapsamında yapılan tutuklamaları bahane ederek yürüyüş yapmak isteyen çocuklarca, polisin uyarılarına taş atılarak karşılık verilmesi üzerine güvenlik güçleri gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara kaçarken, başından yaralanan C.A. isimli bir şahsın ise Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından Van'a sevk edildiği belirtildi. Mahallelerin ara sokaklarında barikat kurarak ateş yakan çoğunluğunu çocukların oluşturduğu göstericilerin eylemi halen sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 17:18:01
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 17:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?