4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Keklikpınar'da alternatif yol

Hakkari'nin 580 hanelik Keklikpınar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, şehir merkezi ile bağlantısını sağlayan alternatif yolun biran önce hizmete geçirilmesini bekliyor.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı köylerinden göç ederek Keklikpınar Mahallesine yerleşen aileler ulaşım sıkıntısı yaşıyor. Kıran Mahallesi üzerinden mahallelerine gelen alternatif yolun kendilerine daha yakın olduğunu belirten mahalle sakinleri, yolun açık olmasına rağmen onarımdan geçirilmediği için araçların mahalleye giremediğini belirttiler. Kendi imkanları ile 4 adet menfez de hazırladıklarını belirten mahalle sakinleri bu menfezlerin yaklaşık 3 yıldır yerlerine yerleştirilmediğinden yakındılar.

Mahalle Muhtarı Ali Gül, mahallelerine gelen alternatif yolun Kıran Mahallesi üzerinde geçtiğini belirtti. Bu yolun hazır olduğunu, ancak bakımsızlıktan araçların geçemediğini ifade eden Gül, ufak bir onarımın yapılması halinde bu sıkıntının aşılacağını söyledi.

Gül, "Şehir merkezinden mahallemizin alt kademesine yol gelmektedir. Ancak bazı evler mahallenin üst kısımlarında bulunduğu için araçlar yokuş yukarı buraya gitmekten zorlanıyor. Yağışlı havalarda ise araçlar bu yolu açamıyor. Kıran Mahallesi'nden mahallemize gelen alternatif yol bizim için büyük bir şanstır. Bu yolun bazı noktalarına menfez konulması ve daha sonra da bir iş makinesinin temizlemesi halinde bu sıkıntı tamamen çözülecektir. Belediye Başkanlığından isteğimiz bu sıkıntımıza el atmasıdır. Bu yolun hizmete geçmesi halinde mahalle sakinleri ulaşımda rahat bir nefes alacaktır" dedi. Bazı mahalle sakinleri ise, ulaşım sıkıntısı yüzünden kış aylarında hastalarını kızakla veya sırtla ana yola indirdiklerini belirterek, alternatif yolun devreye sokulması halinde bu sıkıntıdan kurtulacaklarını belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?