23
Nisan
2024
Salı
HAKKARİ

Kendi vekilini icraya verdi

Hakkari Belediye Başkanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğünün, 8 yıl boyunca emlak vergisini ödemeyen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Esat Canan’ı icraya verdiği ortaya çıktı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Hakkari’ye gelen Milletvekili Esat Canan, gazetecilerin, "Belediyenin sizi icraya verdiği doğru mu?" sorusu üzerine önce konuşmak istemedi, daha sonra da, "Reklam olur" diyerek, ”Belediye Başkanı benim ile ilgili ödeme emri gönderdi. Biz de ödeme emri karşısında emlak vergisi ile ilgili borcumuzu ödedik. 10 bin TL civarında bir borcumuz vardı. İcra dairesine verilmiş, biz de icra yolu ile ödememizi yaptık” ifadelerini kullandı.

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise, sistemin içinden birini çıkarıp diğerlerini icraya vermenin ahlaki olmadığını belirterek, ”Bundan dolayı vekilimiz de olsa, en yakınımız ya da partilimiz de olsa icra listesini bozmuyoruz. Kurallara uyarak önceden uyarı yazısı gönderiyoruz. Uyarı yazısına rağmen zamanında ödenmiyorsa biz icraya sevk ediyoruz. İcra birimimiz var. Bu birim de görevini yapıyor. Bu olayda da aynı şey oldu. Şu an icralık 1 milyon TL'nin üzerinde alacağımız var. Vekilimizin 10 bin TL borcu vardı. Kaç yıl önce olduğunun bilmiyorum ama 1 yıllık değildi, geçmişten kalan bir borç idi” şeklinde konuştu.
Belediyenin, 2006 yılından bu yana su, emlak ve çevre vergisi ödemediği gerekçesiyle Canan'ı 2011 yılında icraya vererek borcu 2013 yılının şubat ayında tahsil ettiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2013 Cumartesi 16:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?