3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Keneyi pet şişe ile yakaladı

Hakkari'de bir vatandaş, bulduğu keneyi pet bir şişenin içerisine bırakarak zehirli olup olmadığının araştırılması için İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi'ne götürerek görevlilere teslim etti.

Evinin bahçesinde bulduğu kenenin, çevrede yaşayan vatandaşlar açısından bir tehlikeye sebep olup olmayacağını öğrenmek istediğini belirten Abdulvahit Kaya isimli vatandaş, sonucu merakla beklediğini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teslim ettiği kenenin zehirli olduğunu tahmin ettiğini ifade eden Kaya "Keneyi bulduğum mahallenin çevresindeki aileler şuanda tehdit altında. Kenenin zehirli olup olmadığını araştırılmasını istiyorum. Kene zehirli olsa da, almasa da bulduğum mıntıkanın ilaçlanmasını istiyorum. Bu konuda Sağlık Müdürlüğü'nden talepte bulundum" dedi.

Bu arada, Hakkari'de son günlerde 3 vatandaşın kene ısırması vakasıyla Devlet Hastanesi'ne başvurduğu belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi görevlilerinin, vatandaşları ısırdıkları belirtilen keneleri Erzurum Hıfzıssıhha Başkanlığına'a gönderildiği, burada yapılan araştırma sonucu virüslü olmadıklarının belirlendiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 14:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?