4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kepenk kapatma eylemi gerginliği

Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, kepenk kapatma eylemi yapan esnafı ziyaret ederek işyerlerinin açılmasını isterken, tehdit edildiklerini ileri süren bazı esnaf ise bu çağrıya aldırış etmedi.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, esnafın kepenk kapatma eyleminin ikinci gününde işyeri sahiplerini ziyaret etti. Başkan Kazım Kurt, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Koparan ve Türkiye Kızılay Derneği Hakkari Şube Başkanı Fadıl Alçiçek ile bir süre görüştükten sonra esnafı ziyaret ederek eylemlerine son verme çağrısında bulundu. Bazı esnafın belediye başkanından yardım istemesi üzerine harekete geçen Başkan Kazım Kurt, iki gündür devam eden eylemin bir an evvel bitmesi gerektiğini söyledi.

İşyerlerini teker teker dolaşan Başkan Kurt ve beraberindeki heyet vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, eylemin bitirilmesini istedi. Bazı esnaf Belediye Başkanı ziyaretinde açtığı işyerini başkan ve beraberindeki heyetin gitmesinin ardından tekrar kapatırken, bazıları ise tehdit aldıklarını ileri sürüp işyerlerini açamayacağını söyledi. Tehdit edildiğini ileri süren esnaf ile belediye başkanı arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Koparan, ziyaretler sırasında esnafın kepenkleri açmak zorunda olduğunu belirterek, "Kendi isteği ile kepenk kapatan esnaf, yine kendi isteğiyle kepengini açacaktır. Bunun başka yolu ve formülü yoktur. Belediye Başkanı ile birlikte esnafı dolaşarak bu eylemin sona ermesi gerektiğini söylüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 17:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?