4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kepenkler bugün de açılmadı

HAKKARİ'DE KEPENKLER BUGÜN DE AÇILMADI

Hakkari'de önceki gece düzenlenen operasyonla gerçekleşen gözaltıların protesto edildiği şehir merkezinde kepenkler bugün de açılmadı.

Önceki gün 'Demokratik Çözüm Çadırı' ile evlere yapılan eş zamanlı operasyonlarda; BDP yöneticileri, il genel meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve KESK yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmıştı. Kepenklerin kapatıldığı ilde gözaltıları protesto eden binlerce kişi, dün önce İl Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapmış, daha sonra da şehir dışına doğru yürüyüşe geçmişti. Yaya olarak 7 kilometre yürüyen kalabalık, Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Depin mevkiinde

oturma eylemi yaptıktan sonra dağlara yürümek istemiş ancak parti yetkililerinin devreye girmesiyle akşam saatlerine kadar oturma eylemlerini sürdürmüştü. BDP Genel Başkanı Av. Hamit Geylani, BDP Van milletvekili Özdal Üçer'i karşılayan kalabalık, yaya olarak şehir merkezine geri dönerek saat 24.00 sıralarında dağılmıştı.

Hakkari'de bugün de kepenkler açılmazken, BDP Genel Başkanı Av. Hamit Geylani'nin bir basın açıklaması yapması bekleniyor. Kalabalık, sabah saatlerinden itibaren belediye başkanlığı binası ile Demokratik Çözüm Çadırı'nın önünde toplanmaya başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2011 Salı 11:41:00
Güncelleme :26 Nisan 2011 Salı 12:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk GÜNDÜZ IP: 93.243.223.xxx Tarih : 21.05.2011 19:42:31

BUNLARI YAPTIRAN BDP VE YANDASLARI  HALKI TEHDIT EDEREK KEPENK KAPATTIRIYORLAR AMA VATANDAS BUNUN BILINCINDE  ONLARA BU TEHDITLERIN HESABINI UMARIM SANDIK BASINDA VERIRLER 12HAZIRANDAKI SECIM ONLARDAN KURTULMANIN BIR FIRSATI OLACAKTIR :VATANDAS ONLARA HIZMET GETIRMELERI ICIN OY VERIYOR ONLAR ISE VATANDASI TEHDIT EDEREK KEPENK KAPATMAYA ZORLUYORLAR;AYRICA GÖREVLILERIDE  ELLERINDE TÜRK BAYRAGI VAR DIYE DAYAK ATANLARI GÖRÜNTÜLERDEN BULUP ONLARA GEREKEN CEZAYI VERMELERINI BIR TÜRK VATANDASI OLARAK ISTIYORUM: