2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kesintiler için suç duyurusu

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki bazı muhtarlar son günlerde meydana gelen elektrik ve telefon kesintileri için C. Savcılığı'na suç duyurusunda bulundular.

Emirşaban Mahallesi Muhtarı İlyas Güzel,Yeşil Çeşme Mahallesi Muhtarı Maas Kaçar ,Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Metin Tekinalp, Kazan Köyü Muhtarı İsmail Kara ve Çukurca Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İlçe Başkanı İbrahim Halil Yıldız, yaklaşık 600 imza toplayarak Hakkari Telekom Müdürlüğü ve Vangölü Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) hakkında İlçe Cumhuriyet Sevcılığı'na giderek suç duyurunda bulundular.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Emirşaban Mahallesi Muhtarı İlyas Güzel "İlçemizde ilk bahar aylarından beridir elektriğin devamlı kesilmesi günlük hayatımızı alt üst ettiği gibi kamu kurum ve kuruluşlarında da günlük resmi işlerimizi yapamıyoruz. Ayrıca 2 aydır Türk Telekom hatları üzerinden hizmet veren GSM operatörleri ve internet hizmeti vatandaşlarının iletişim özgürlüğü sekteye uğratmıştır. 21.yüzyılda teknolojinin bu kadar geliştiği bu dönemde bu sıkıntıları yaşanması yetkililerin bir aybıdır. Bu konuda daha hassas olmaları ve bu sorunun biran önce gidermesini istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için de yaklaşık 600 imza toplayarak savcılığa her iki kurum hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 12:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?