5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

KESK MYK heyeti Hakkari'de

KESK MYK HEYETİ HAKKARİ'DE

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) MYK üyeleri, üye arkadaşlarını ziyaret etmek amacıyla gittikleri Hakkari Valiliği binasında izin alınması konusunda görevli polislerle tartıştı.

Hakkari'ye gelen Kesk MYK Üyesi Hüseyin Gölpınar, Songül Morsümbül, Eğitim-Sen MYK Üyesi Serpil Açılözer ve Tüm-Bel-Sen MYK Üyesi Tekin Araç, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Hakkari KESK Şubeler Platformu üyeleri ile bir araya geldi. Heyet adına geliş amaçları ile ilgili bir açıklama yapan KESK MYK Üyesi Hüseyin Gölpınar, 1 Mayıs hazırlıkları ve KESK'in 26 Mayıs'ta yapacağı iş bırakma eylemi programı kapsamında geldiklerini belirterek, kamu kurum ve kuruluşlarındaki üyelerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından KESK üyeleri ile valilik binasına giden 4 kişilik heyet ve beraberindekiler, kapıda izin alınması konusunda görevli polislerle bir süre tartıştı. Resmi ve sivil polisler, izin almaları gerektiğini belirterek sendikacıların binaya girişlerini engellemeye çalıştı. MYK Üyesi Hüseyin Gölpınar ise burada bulunan üyeleri ve vali ile görüşmek istediklerini belirterek polisin de kendilerine yardımcı olmasını istedi. Polis ve üyeler arasında kısa bir tartışma ve gerginlik yaşandı.

Daha sonra devreye giren KESK MYK Üyesi Songül Morsümbül, zorluk çıkarmamasını isteyerek sivil polislerin barikatını aşıp arkadaşları ile birlikte valilik binasına girdi. Üyeleri ile bir süre görüştükten sonra binadan ayrılan KESK MYK üyelerinin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki ziyaretlerini sürdürdüğü belirtildi.

KESK MYK HEYETİ HAKKARİ'DE
KESK MYK HEYETİ HAKKARİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 14:30:02
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 16:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?