2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

KESK üyeleri eylem başlattı

KESK Hakkari Şubeler Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına katılan Demokratik toplum Partisi (DTP) Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, KESK eylemini yürekten kutladıklarını belirterek, "KESK'teki arkadaşlarımızla sonuna kadar beraberiz" dedi.

KESK Şubeler Platformu tarafından gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek amacıyla Altay Caddesi üzerindeki şube binası önünde düzenlenen basın açıklamasına katılan Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, KESK üyelerinin eylemine destek verdiklerini belirterek sonuna kadar onların yanında yer alacaklarını söyledi.


Burada basın açıklamasını okuyan Ses Hakkari Şube Başkanı ve KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü Musa Bor, konfederasyonlarının üyelerine yönelik 28 Mayıs 2009 tarihinde başlayan gözaltı operasyonunda şu ana kadar 35 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Bor, KESK Hakkari Şubesi Platformu üyeleri olarak gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek amacıyla şube binasında sabaha kadar ışıkları söndürmeme ve oturma eylemi yapacaklarını belirtti.
KESK üyeleri, basın açıklaması sonrası oturma eylemini sürdürmek üzere şube binasına geçti.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 09:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?