5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

KESK üyelerine polis engeli

KESK ÜYELERİ POLİS ENGELİNE TAKILDI

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, hükümetin 657 sayılı yasada yapmayı planladığı değişikliğe karşı olduklarını söyledi.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan sendika binasında toplanan KESK'e bağlı sendika üyeleri, 657 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklikle ilgili basın açıklaması yapmak üzere Kayacan Caddesi üzerindeki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı binası önüne yürüdü. Ancak çevrede güvenlik önlemleri alan polis, sendika üyelerinin AK Parti binası önünde basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Polis engeline takılan sendika üyeleri, AK Parti binasına yaklaşık 100 metre kala basın açıklaması yapmak zorunda kaldı.

Burada bir açıklama yapan KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, siyasi iktidarın 657 sayılı yasada yapmayı planladığı değişikliğe karşı itirazlarını dile getirmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Kamu emekçilerinin bu tasarıyı kabul etmesi, iş güvencelerine yönelik bu açık kastı sineye çekmesi mümkün değildir. Bu tasarı kamu emekçilerinin ekmeği ile oynamayı ve kapıkulu yapmayı amaçlamaktadır. Bu tasarı kamu emekçilerinin iş güvencelerini ellerinden almayı amaçlamaktadır.

Çünkü bu tasarı, kamu yönetimini toplumsal fayda ekseninde değil, sermaye etkinliği ekseninde yeniden kurmayı amaçlamaktadır. Tasarı, kamu emekçilerinin iş güvencesine saldırmaktadır. Getirdiği disiplin uygulamaları ile kamu emekçilerinin kaderini amirlerin subjektif, tek yanlı değerlendirmelerine teslim etmektedir. Tasarı zaten olumsuz ve hiyerarşik olan kamuda çalışma düzenini daha da hiyerarşik, ast-üst ilişkilerine tabi bir düzen haline getirecektir. Ayrıca bu düzenleme kamu emekçilerinin amirlerin

hukuka aykırı olan emirlerine uymama yönündeki anayasal haklarına da aykırıdır" iddialarında bulundu. Yapılan basın açıklamasının ardından, sendika üyeleri sensizce dağıldı.

KESK ÜYELERİ POLİS ENGELİNE TAKILDI
KESK ÜYELERİ POLİS ENGELİNE TAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 15:57:03
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 12:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?