3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

KESK'ten 'sürgün' protestosu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu üyeleri, son dönemlerde arkadaşlarına yapıldığını öne sürdükleri baskı ve sürgünleri protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Osman Biçer, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Ecevit, KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Ata ve çok sayıda sendika üyesinin katıldığı yürüyüş, Altay Caddesi'nden başlayarak Cumhuriyet Caddesi'ne kadar devam etti.

Yürüyüş sırasında sık sık slogan atan kalabalık, Cumhuriyet Caddesi'nde toplanıp basın açıklaması yaptı. Kalabalık adına basın açıklamasını KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Ata okudu.

Ata, BES Hakkari Şube Başkanı Mahmut Ceylan'a uygulandığını belirttikleri sürgünü kınadıklarını söyleyerek, "Arkadaşımız, Hakkari Valiliği tarafından isteği dışında Yozgat'a sürgün edilmiştir. Keyfi ve hukuksuz uygulamalar ile baskılara sessiz kalmayarak kamu emekçilerinin üstündeki baskılarla mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından kalabalığa hitap eden BES Genel Başkanı Osman Biçer, Mahmut Ceylan'ın haksız bir şekilde sürgün edildiğini öne sürdü. Biçer, "Yaklaşık 7 aydır bu arkadaşımızın sürgün edilmemesi için uğraştık. Emekçiler olarak Hakkari Valiliği'nden talep ettiğimiz görüşme geri çevrildi. Biz emekçiler de Vali Yardımcısı ile görüştük. Hakkari Valisi 300 bin kamu emekçisini temsil eden bizleri kabul etmemiştir. Takipsizliğe rağmen Hakkari Valiliği bir hukuksuzluğa imza atmıştır" iddialarında bulundu.

Eğitim-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Ecevit ise yaptığı konuşmada, isteklerinin ekmeklerine, işlerine ve geleceklerine sahip çıkmak olduğunu söyledi. Ecevit, "Hayat kan ve gözyaşı ile dolu. Biz artık kan ve gözyaşı değil, sokaklarda sevgi istiyoruz. İstiyoruz ki barış ve özgürlük hakim olsun. Ama bunlar ne kadar sürerlerse sürsünler, ne kadar vurabiliyorlarsa vursunlar, ne kadar engel olurlarsa olsunlar, biz bu haksızlıklara karşı duracağız" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, eski KESK Genel Sekreteri Mustafa Avcı, DTP İl Başkanı Hasan Güzel, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Konuşmaların ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?