2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

KESK'ten yağmur altında eylem!

KESK'TEN CEZAEVİNDEKİ ÜYELER İÇİN YAĞMUR ALTINDA EYLEM

Hakkari KESK Şubeler Platformu üyeleri, yaklaşık 170 gündür cezaevinde bulunan arkadaşlarının serbest bırakılması için yağmur altında eylem yaptı.

KESK üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ve DTP İl Başkanı Hıfzullah Kansu'nun katılımıyla Altay Caddesi üzerinde bir araya geldi. Grup, burada ellerine pankartlar alarak şiddetli yağmura rağmen yürüyüşe geçip Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan öğretmenevi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Hakkari KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mikail Ata, konuşmasının başında Türkiye Büyük Milli Meclisi'nde (TBMM) görüşülen demokratik Kürt açılımını çok olumlu bulduklarını belirterek, "CHP ve MHP'nin çözümsüzlüğü savunma, inkarcı ve şovenist politikalarını ise kınıyoruz" dedi.

"Konfederasyonlarının yönetici ve üyelerine yönelik siyasi bir kararla başlayan, birçok yönden hukuksuzluk skandalı niteliğindeki gözaltı operasyonu sonucunda 35 arkadaşlarının gözaltına alındığını" belirten Ata, bu arkadaşlarının 22'sinin ortada herhangi bir kanıt olmaksızın 6 aya yakın süredir, tam 170 gündür cezaevinde tutulduğunu savundu. Ata, bu arkadaşlarının adreslerinin sabit ve çevrelerinde tanınan, bilinen kamu emekçileri olmalarına rağmen tutuklandıklarını ifade etti.

Aradan geçen bu kadar uzun süreye ve iddianamenin geçen ağustos ayında hazır olmasına rağmen arkadaşlarının tutukluluk hallerinin sürmesinin, kendilerinde arkadaşlarının fiilen cezalandırılmak istendiği kuşkusuna sebep olduğunu belirten Ata, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu tutuklulukların demokratik bir ülkede izahı mümkün değildir. Konfederasyonumuza yönelik operasyonun, arkadaşlarımızı bu kadar uzun süredir cezaevlerinde tutmanın anlamını bizler çok iyi biliyoruz. Bu operasyonda amaç; varlığını emek, barış ve demokrasi üzerine inşa etmiş konfederasyonumuzun yıpratılması, kamuoyu nezdinde saygınlığının zedelenmesi ve elbette süregelen fiili ve meşru mücadele çizgisinin sekteye uğratılmasıdır. Buradan siyasal iktidara seslenmek istiyoruz. Eğer bu ülkede demokrasiyi

geliştirecek adımlar atacak, açılımlar gerçekleştirecekseniz işte size iyi bir fırsat. Tutuklu arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Demokrasiyi hedefliyorsanız her yönüyle hukukun çiğnenmesi anlamına gelen bu operasyonu mümkün kılan EMASYA protokolünü iptal ediniz."

Grup çeşitli sloganlarla tekrar KESK bürosuna doğru yürüyüşe geçtikten sonra burada sessizce dağıldı. Bu arada yağmurda ıslananlar ise ısıtıcıların yardımı ile üstlerini kurutmaya çalıştı.

KESK'TEN CEZAEVİNDEKİ ÜYELER İÇİN YAĞMUR ALTINDA EYLEM
KESK'TEN CEZAEVİNDEKİ ÜYELER İÇİN YAĞMUR ALTINDA EYLEM
KESK'TEN CEZAEVİNDEKİ ÜYELER İÇİN YAĞMUR ALTINDA EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 15:31:00
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 16:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?