4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kilim dokumacılığı geleneği sürdürülüyor

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, kilim dokumacılığın geleneğini sürdürmek için masraflı olan anonim şirket yerine az masraflı limitet şirketi kurduklarını belirtti. 

Birçok kişinin Valilik Hisaş İplik Sanayi bünyesindeki kilim atölyelerinde kilim dokuyarak aile bütçelerine katkıda bulunduğunu belirten Nasuhbeyoğlu, dokumacılığın yaşatılması için büyük çaba harcadıklarını söyledi. 

Vali Nasuhbeyoğlu, "Bizim Hisaş A.Ş. 400-500 bin YTL bir ciroya sahip idi. Biz mevcut şirketimizi daha az masraf olacak limited şirketine dönüştürdük. Küçülmeyi sağladık, personel sayımızı azalttık. Bunu da sadece kilim dokuyan çocuklarımıza metrekare başına daha fazla ücret verilim diye yaptık. Türkiye'de şuanda metrekare başına dokumacısına en fazla ücret ödeyen il Hakkari'dir. Bu parayı vermemize rağmen yine yeterli görmeyip sosyal destekler sağlıyoruz. Yine de bu desteklerin artması da gerekiyor. Çünkü bu geleneğin yaşatılması gerekiyor. Hep ifade ediyoruz ki halı fabrikaları çıkıncak kilim dokumacılığı bir yerde sıkıntıya uğradı. Ama bu geleneğin de yaşatılması lazım. Bunu yaşatmak içinde hepimizi büyük görevler düşüyor" dedi. 

Kilim atölyelerinde dokumacılık yaparak aile bütçelerine katkıda bulunan bayanlar ise, ildeki tek fabrikanın kilim atölyeleri olduğunu belirterek, bu geleneği yaşatan Vali Nasuhbeyoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 11:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?