2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kilim dokuyan kızlara sahip çıkın

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şen, aile bütçelerine katkıda bulunmak için kilim dokuyan kızlara sahip çıkılması gerektiği çağrısında bulundu.


Hakkari Valiliği'nin Hisaş İplik Sanayi bünyesinde yüzlerce genç kıza iş imkanı sağladığını belirten HTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şen, gerek iş adamlarının gerekse sivil toplum örgüt temsilcilerinin bu kilimleri alarak onlara destek çıkmasını istedi. Şen, "Açılan atölyelerde kilim dokuyan kızlarımızın aileleri kendi köylerinde üretici durumda iken, şehre yerleştikten sonra tamamen tüketici duruma düşmüşlerdir. Bu ailelerin çocuklarını kültürel ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmek için valilik elinde geleni yapıyor. Hisaş İplik Sanayi bünyesinde açılan atölyelerde 200 civarında genç kız kilim dokuyarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Üretilen kilimlerin de pazar sıkıntısının ortadan kaldırılması gerekir. Bu kızlarımızın hayatlarını sürdürmeleri ve ailelerine katkı sunabilmeleri için gerek iş adamları gerekse sivil toplu örgütü temsilcilerinin kilim almaları gerekir. Bu yardımın sağlanmasıyla birlikte bu genç kızlarımız sanatlarını sürdürerek aile bütçelerine katkıda bulunmaya devam edecektir" dedi.


Bir süre önce Hakkari'ye gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'e Hisaş İplik Sanayi bünyesinde yüzlerce genç kızın çalıştığını söylediğini anlatan Şen, bu kilimlerin pazarlanması konusunda Palandöken'den destek istediğini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 16:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?