5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Kiraz fidanları dikiliyor

ŞEMDİNLİ'DE KİRAZ FİDANI DİKİMİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 30 çiftçiye dağıtılan Napolyon cinsi kiraz fidanları dikilmeye başlandı.

Altınsu köyü Dereboyu mezrasında ikamet eden Çeto Özel isimli vatandaşın bahçesinde İlçe Kaymakamı Hakan Şen, İlçe Tarım Müdürü Ekrem Taş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan'ın katılımıyla ilk fidanlar toprakla buluştu. Köydeki vatandaşlarla bir süre sohbet eden kaymakam Şen, yaklaşık bir hafta önce 2 bin 500 adet kiraz fidanını ilçeye getirdiklerini belirtti. Temin edilen fidanları daha önceden tespit edilen 30 çiftçiye dağıttıklarını belirten Şen, "Bu fidanları daha önce çalıştığım Niğde Ulukışla ilçesinde gördüm. Daha dalındayken kilosunun 3 ile 4 lira geldiğini öğrendik. Bir süre önce ilçede bir heyet ile beraber Niğde'nin Ulukışla ilçesine giderek kiraz bahçelerinde incelemelerde bulunduk. Burada yapmış olduğumuz incelemede bu ürünün ilçemiz için faydalı olduğunu düşündük ve ilk etapta 2 bin 500 adet fidanı vatandaşımıza getirip dağıttık. Bundan sonra kurmuş olduğumuz bu bahçelerin örnek olmasını istiyoruz" dedi.

Getirdikleri Napolyon ve ziraat 900 cinsi kirazlara çiftçilerin önem vermesini isteyen Şen, köylülere yönelik yaptığı konuşmasını şöylü sürdürdü:

"Bahçelerinizde bu kiraza yer verin. Kesinlikle pişman olmayacaksınız. Ayrıca Derecik bölgesinde Antep fıstığı üretimini teşvik ediyoruz. İlçemizde son yıllarda çok güzel bir uygulamayla elma üretimini teşvik ettik. Bol miktarda elma bahçeleri oluşturulmuş. Ancak ürün çeşitlendirmesi de önemli. Elma üretimi son yıllarda ülkemizde arttı. Üretim rekoltesi çok yüksek, şu anda ilk önceliğimiz ilçemizde kiraz, fıstık ve cevizdir. Ekonomik olarak değerlendirdiğimiz bu ürünler üzerinde büyük bir hassasiyetle duruyoruz" şeklinde konuştu.

ŞEMDİNLİ'DE KİRAZ FİDANI DİKİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 19:31:02
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 09:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?