5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Kış ortasında bahar!

HAKKARİ KIŞ ORTASINDA BAHARI YAŞIYOR

Hakkari'deki vatandaşlar kış ortasında baharın keyfini yaşıyor.

Her yıl ocak aylarında şehir merkezinde bile yoğun kar gözlenen Hakkari'de, vatandaşlar bu yıl çay bahçelerinde sıcak havaların tadını çıkartıyor.

Çay bahçelerindeki kahvelerde oturarak güneşlenen vatandaşlardan Necman Adıyaman, Aydın Bor ve Fikret Erik, yıllardır ilk defa ocak ayında böyle sıcak ve güneşli bir havaya şahit olduklarını belirttiler.

Hoşlarına giden sıcak havanın aynı zamanda kendilerini endişelendirdiğini de belirten vatandaşlar, "Ocak ayında ilk kez böyle hava ile karşılaşıyoruz. Bizim için büyük bir şaşkınlık oldu. Bunu herkes olumlu bir durum olarak görüyor. Herkes böyle giderse daha az yakıt tüketeceğiz, ilimiz için çok güzel bir hava atmosferi diye düşünebilir. Ancak dünyadaki küresel ısınmanın etkilerini düşünürsek, doğadaki yağış miktarının gittikçe azalıyor olmasını çok ciddi anlamda doğanın bir alarmı olarak görmek lazım. Bunu bir doğal felaketi olarak görmek gerekiyor. Bu yaz mevsiminde barajlardaki su miktarının azalacak olması, bitki ve canlı çeşidinin azalması demektir. Yine de ocak ayında böyle sıcak ve güneşli bir havada gezmek sevindirici bir şey. Geçen yıllara göre bu vakitte yerde 1,5 metre kar vardı. Ancak şimdi ise hava güneşli ve sıcak. Bu bizim için kötü. Hakkari kar memleketi, muhakkak buraya kar yağması lazım. Soğuk hava ve karı ile meşhur olan ilimizde 30 yıldır ilk defa böyle bir hava ile karşılaşıyoruz" şeklinde konuştular.

HAKKARİ KIŞ ORTASINDA BAHARI YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 16:17:04
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 17:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?