4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kıskandıran asker gecesi

Hakkari'de askere gidecek olan gençler çeşitli etkinlikler düzenleyerek adeta düşmanları kıskandıracak görüntüler sergilediler.


Vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan 87/3 tertip Mehmetçik adayları şehrin değişik mahallelerinde kurdukları canlı müzik ve davul zurna eşliğinde aileleri ve arkadaşları ile birlikte halay çekerek eğlendiler.

Bazı asker adaylarının gece yarısı havai fişek gösterisi yapması dikkatlerden kaçmadı. Hakkari'nin Merzan Mahallesi'nde ikamet eden Zübeyir Zirek, askere gidecek olan oğlu Bilal Zirek için gece düzenledi. Aşiret düğününü aratmayan görüntülerin sergilendiği gecede vatani görevini yapmaya gidecek gençler, aileleri ile birlikte davul zurna eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi. Aşırı kalabalık nedeniyle mahalle yolları zaman zaman trafiğe kapandı. Halayların ardından askere gidecek gençler araç korteji eşliğinde şehir merkezinde tur attılar. Askerlerin konvoyuna eşlik eden vatandaşlar ise 'En büyük asker bizim asker' sloganları attı. Gece geç saatlere kadar eğlenen asker adayları sabahın erken saatlerinde birliklerine katılmak üzere yola çıktılar.


Terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı Hakkari'de askerler için düzenlenen geceye katılan vatandaşlar, vatan görevine gönderdikleri yakınları dolayısıyla büyük sevinç yaşadıklarını söylediler. Oğlunu askere gönderen Zübeyir Zirek ise, sevinç ve coşkuyu aynı anda yaşamanın mutluluğunu tattığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 15:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?